German Design Award voor MeisterSingers eerste astronomische horloge

Lunascope wint de Triple

MeisterSinger maakt mechanische, single-hand horloges, klassieke designs die de tijd in zijn oorspronkelijke essentie weergeven. Daarbij vindt MeisterSinger altijd ongebruikelijke vormen die passen bij de unieke design filosofie van het merk. Dat geldt ook voor de Lunascope en dat het merk in zijn missie is geslaagd, blijkt wel uit de vele prijzen die dit model ten deel vallen. Het won eerder al de Red Dot Award en de IF Design Award en heeft nu een derde prestigieuze design prijs gewonnen: de German Design Award. De Triple is binnen!

// lees hieronder verder //

download persbericht

De Lunascope is het eerste astronomische horloge in de MeisterSinger collectie. Met het maanfase display kozen de ontwikkelaars voor een technisch en esthetisch ongebruikelijke oplossing. Het horloge zorgde daarmee direct voor beroering toen het tijdens de internationale horlogebeurs Baselworld in 2018 voor het eerst werd gepresenteerd. Dat is te danken aan de afmeting van de maanfase die bijna de gehele bovenste helft van de wijzerplaat in beslag neemt om de beweging van de maan te laten zien. De maan doet dat tegen de achtergrond van de nachtelijke sterrenhemel en zo laat de Lunascope tot in de kleinste details een heel realistisch beeld zien. Dat realistische beeld gaat verder dan het uiterlijk, want ook het mechanisme dat de maanfase aanstuurt doet dat buitengewoon nauwkeurig. De meeste maanfase horloges gaan ervan uit dat de maan in 29,5 dagen rond de aarde beweegt waardoor de maanfase dus elke drie jaar moet worden aangepast. De Lunascope heeft slechts na 128 jaar een kleine correctie nodig.

De German Design Council, die de German Design Award uitreikt voor innovatieve producten, blijkt onder de indruk van de Lunascope. Het gedurfde design, gecombineerd met de grote technische precisie, heeft voor een buitengewoon accurate display van een maanfase gezorgd. Voor MeisterSinger is de German Design Award opnieuw een bevestiging dat het design concept wordt gewaardeerd, evenals het onophoudelijke streven om nieuwe creaties te brengen die het verstrijken van de tijd op esthetisch aantrekkelijke en intuïtieve manieren laat zien.

De Lunascope in het kort

Model: Lunascope
Uurwerk: Het automatische ETA 2836-2 kaliber met een eigen module van MeisterSinger
Diameter: 40 mm
Kast: Staal met een ‘exhibition back’, waterdicht tot vijftig meter en een saffierglas
Gangreserve: 38 uur
Wijzerplaat: Sunburst staal blauw
Band: Kalfsleer met kroko-patroon, dubbele vouwslui

download persbericht